FAQ

Mocht je een vraag missen, of juist een antwoord, stuur ons dan even een mailtje op [email protected]
 

Wat is nou PG/VG?

Alle liquids die je bij ons koopt hebben een bepaalde verhouding PG of VG. Als eerste leggen we uit wat deze termen nou inhouden.

  • PG: Propyleen Glycol
  • VG: Vegetable Glycerine

De perfecte mix is absoluut een kwestie van proberen en proeven. VG is over het algemeen een wat dikkere vloeistof en smaakt wat zoeter dan PG. Omdat de vloeistof iets dikker is, adviseren wij liquids met een hoog VG-gehalte niet voor coils met kleine gaatjes. De liquid kan moeilijker in de coil komen wat kan resulteren in een verstopte coil. Voor de coils boven de 1Ohm, is het beter om te kijken naar een 50VG/50PG verhouding, of anders een 70VG/30PG. Bij hoger VG gaat de coil over het algemeen wat minder lang mee. Bij alle liquids in de shop staat aangegeven wat de verhouding is. Sommige dampers hebben een (lichte) allergie voor PG. Dat kan zich uiten in diverse vormen van huidirritatie, extreme dorst, hoofdpijn of een tintelend gevoel in de keel. Mochten deze symptomen zich voordoen bij het gebruik van PG-gebaseerde vloeistof, adviseren wij altijd over te schakelen naar een 100% VG-gebaseerde vloeistof. Hier zijn geen allergische reacties van bekend. Mochten klachten toch aanhouden, adviseren wij altijd een bezoek aan de huisarts.

Een klein overzichtje van liquids, verhoudingen, en eigenschappen

  PG VG  
Smaak Neutraal Zoeter  
Keelgevoel/hees/gier Meer Minder  
Allergie Mogelijk Niet  
Vloeistof dikte Dunner Dikker  
Hoeveelheid damp Normaal Veel  

 

Welke vaper is er voor mij?

Afhankelijk van wat voor roker je bent, kan je het type/model afstemmen op de behoefte die je als roker hebt. Je zou de catagorieen kunnen ondervedelen in 4 nivo's. Om te beginnen, de lichte roker, minder dan 10 sigaretten per dag. Denk dan ook aan lichte vaper, een lage batterij-capaciteit (rond de 650mAh). Deze modellen beginnen rond de 15 euro tot een max van 30 euro. Voor de lichte roker tot middelzware roker, is het beter om een wat minder zwaar model te gebruiken. Denk hierbij aan een zwaardere batterij, een groter clearomizer, en een coil met hogere weerstand. Een batterij kan je in deze catagorie vinden tussen de 1000 en 1800mAh). De prijs die je hiervoor moet budgetteren is tussen de 25 en 40 euro. Voor de gemiddelde roker tot zware roker gaat het advies naar weer een iets zwaarder model met in alles een hogere capaciteit. Batterijvermogen tussen de 2000 en 3000mAh. Prijzen beginnen hier rond de 40 euro oplopend tot 80 euro. Voor de zware rokers of wil je maximaal dampen ga je vaak naar de modellen met 2 of zelfs 3 batterijen van het type 18650. Deze modellen of MOD's genoemd zijn vaak helemaal instelbaar naar wens (temperatuur instelling, wattage, type coil of atomizer). De prijzen van deze MOD's zijn op een uitzondering na zonder de batterijen. Deze dienen er los bijgekocht te worden. Ook hier is het altijd mogelijk om advies te vragen. Stel ons online een vraag of stuur een mailtje naar [email protected]