Over iVaper

Waarom iVaper.nl ?

Waarom we iVaper.nl zijn begonnen? Met een simpele filosofie, en dat is omdat we geloven in een nieuwe manier van roken. Wij hebben het vertrouwen dat sigaretten op den duur gaan verdwijnen. Waarom? Nu kunnen we een hele opsomming maken waarom, maar de meeste rokers onder ons weten het antwoord zelf al te noemen. Is het gezondheid, is het de prijs, is het de stank?

Gezondheid

Dat sigaretten ongezond zijn, hoeven we niet over te discussieren. Alle nare gevolgen zijn op termijn zichtbaar en merkbaar. Is vapen dan een gezond alternatief? Nee, wij stellen niet voorop dat vapen gezond is, maar wel duidelijk veel minder schadelijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. De overheid zal dit jaar extra aandacht gaan besteden aan de risico's van meeroken. Denk aan maatregelen om niet in de auto te roken, in het bijzijn van minderjarige kinderen. Nederland zal de regelgeving van andere landen overnemen, waar dit al is verboden. Denk aan de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Canada en een aantal kleinere landen. Naast Nederland gaat ook Finland, Ierland, Griekenland, Israel en andere landen deze maatregel invoeren. Nogmaals, wij hebben het niet over een 'gezond' alternatief, maar over een minder slecht alternatief. Uiteraard is helemaal niet roken het meest gezond. Waarom dan vapen? Of liever, waarom niet roken? Technisch gezien ontbreken in een e-sigaret 4000 schadelijke stoffen (en dat is geen typefout). De stof nicotine is een factor die je zelf kan bepalen, maar dan komen we straks nog even terug. De zeer gevaariljke stoffen teer en koolstofmonoxide zal je niet vinden in je vaper, en dat zijn de grootste veroorzakers van de meest kwalijke ziektes op de lange termijn. Hoe bizar is het ook eigenlijk dat op de flesjes liquid exact staat wat er in zit, inclusief nicotine in mg, maar op een pakje gewone sigaretten geen vermelding van ingredienten. Misschien weet je het niet, maar je zal dan ook de stoffen arsenicum en amoniak vinden. Dit zijn nicotine versnellers die zorgen dat deze stof met maximale snelheid door je lichaam wordt opgenomen en zorgen voor de rokers-rush. Deze stoffen zal je niet vinden in de liquids die wij verkopen.
De prijs

De plannen van onze overheid zijn om roken nog minder aantrekkelijk te maken en jaarlijks de accijnzen te verhogen en dus ook direct de prijs van een pakje sigaretten. Vapen daarentegen zal voor iedere ex-roker financieel voordeel brengen. Je hebt de eenmalige aanschaf van je vaper, je liquids en coils als verbruiksartikelen, maar als je alles onder aan de streep gaat bekijken zal je merken dat je ongeveer een derde van de kosten hebt ten opzichte van normale sigaretten. Een snelle rekensom op basis van een ex-roker die eerst 20 sigaretten per dag rookte.
Wat zijn nou de kosten van vapen:

  • Afschrijving gemiddelde vaper per week, € 1.50
  • Coils per week, € 1.50
  • Liquid per week, € 9.00

Een totaal van € 12,00 per week, terug gerekend komt dat uit op € 1.70 per dag. Je kan zelf de rekensom maken... Dit is rekensom op basis van benadering en kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij gebruik van duurdere boxmod gaan de kosten uiteraard omhoog. In dit model zijn we uitgegaan van een standaard startset met reguliere coils.

De stank

 Tja, wat moeten we hier nou toch over vertellen. Hoe vaak klaagt je omgeving als sigaretten-roker dat je kleren stinken, uit je mond ruikt, je haar, je auto, je huis.. Te vaak, zal je bij jezelf zeggen. Om hiervan af te komen, is ook vapen een prima alternatief. Je neemt geen vieze luchtjes meer mee, en je zal ook merken dat je eigen reuk- en smaakvermogen weer helemaal terugkomt. Normale sigaretten zorgen voor een sterke vermindering van je geur- en smaakbeleving. Bij nagenoeg alle vapers zal zich dat binnen een aantal weken weer helemaal herstellen.